sweetthink
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Rasizm

+4
Łosiu
naciak
2P
Nicole91
8 posters

Go down

Rasizm Empty Rasizm

Pisanie by Nicole91 Czw Mar 12, 2009 6:39 pm

Co o tym myślicie?
ok.w takim razie napiszę cos od siebie-)
poprostu nie mam nic do ciemnoskórych i nie rozumiem co jest w tym takiego śmiesznego,że niektórym ludziom to przeszkadza...przecież kolor skóry o niczym nie świadczy..

Ostatnio zmieniony przez Nicole91 dnia Czw Mar 12, 2009 6:58 pm, w całości zmieniany 1 raz

Nicole91

Liczba postów : 145

Powrót do góry Go down

Rasizm Empty Re: Rasizm

Pisanie by 2P Czw Mar 12, 2009 6:50 pm

(uważam, że ten topic byłby o wiele ciekawszy, gdybyś napisała coś od siebie Razz )

Ja rasizmowi mówię zdecydowanie nie. Ludzie są różni i to jest właśnie piękne. Sam do ludzi czarnych nic nie mam i nigdy nie miałem. A że są degeneraci którzy ich nie akceptują... cóż, raczej nic tego nie zmieni. W każdym razie jestem temu przeciwny.
2P
2P

Liczba postów : 224

http://gorillaz.dzs.pl/

Powrót do góry Go down

Pisanie by naciak Czw Mar 12, 2009 7:53 pm

nie mam pojęcia czemu ktoś kto ma inny kolor skóry ma być dyskryminowamny. okej powygłupiać się - tak samo jak na temat pijaków-polaków itp nie ma sprawy, ale żeby pobić kogoś bo jest czarny to sory.
dla mnie to chore.
naciak
naciak

Liczba postów : 5520

Powrót do góry Go down

Pisanie by Łosiu Czw Mar 12, 2009 8:03 pm

ale myślicie że w świecie Afroamerykanów nie nazywało się białasów odmieńcami? Też byli katowani i gnębieni, ale tylko z potrzeby zemsty. Bo my, biali, wszystko zaczeliśmy.
Łosiu
Łosiu

Liczba postów : 73

Powrót do góry Go down

Pisanie by marie_helen Pią Mar 13, 2009 1:31 am

naciak napisał: okej powygłupiać się - tak samo jak na temat pijaków-polaków itp nie ma sprawy, ale żeby pobić kogoś bo jest czarny to sory.
dla mnie to chore.

No ale mi sie wydaje, ze wlasnie od takiego zachowania wszystko sie bierze. Ktos sie posmieje, powyglupia, pozniej inna to osoba podlapie i tak w kolko, az dochodzi to do jakiegos totalnego dekla, ktory mysli sobie, ze przeciez i tak wszyscy sie z tego smieja, wiec jak takiej osobie przyleje, to nic sie nie stanie. Takim lekkim podejsciem napedza sie bledne kolo. I to nie chodzi tylko o kolor skory, ale nawet tak jak wspomnialas temat pijakow-polakow Wink Mlodziez sie posmieje, ponabija, az niewiadomo kiedy ktos wpada na pomysl, by z takiego, pozornie, nic nie znaczacego zachowania pojsc dalej i nakrecic taka osobe na komorce,a pozniej dac to na youtube. Moze dojdzie jeszcze do znecania sie nad taka osoba w trakcie krecenia, a wszystko pozniej bedzie tlumaczone, ze przeciez wszyscy sie smieja, to i my sie smiejemy. Nie mowie, ze trzeba wszystko traktowac doslownie i powaznie, ale trzeba jednak wiedziec, gdzie sa pewne granice.
marie_helen
marie_helen

Liczba postów : 191

Powrót do góry Go down

Pisanie by naciak Pią Mar 13, 2009 2:14 am

hm. masz rację.
ale właśnie najważniejsze to znać granicę, bo co innego spotkać się powygłupiać, pójść spać i zapomnieć a co innego cały czas rozdmuchiwać daną sprawę. (po części o to mi chodziło gdy pisałam, że takie 'nabiajanie się' jest 'okej'.
naciak
naciak

Liczba postów : 5520

Powrót do góry Go down

Pisanie by kToSiEk Pią Mar 13, 2009 9:17 pm

Rasizm to jedna z tych rzeczy, których zupełnie nie rozumiem. I których nawet nie chcę rozumieć.
kToSiEk
kToSiEk

Liczba postów : 939

Powrót do góry Go down

Pisanie by Dorota_Girl Sob Mar 14, 2009 1:15 am

ja tak jak Ktosiek po prostu tego nie rozumiem. Traktować kogoś z góry, bo jest innej rasy? To dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
Dorota_Girl
Dorota_Girl

Liczba postów : 2444

Powrót do góry Go down

Pisanie by `Syll Nie Mar 15, 2009 10:07 am

a ja nie uznaję żadnych ras. nie jesteśmy psami, żeby ktoś nam przydzielał rasy. wszyscy jesteśmy równi. i wszyscy jesteśmy "człowiekami".
`Syll
`Syll

Liczba postów : 1631

http://www.drewniana.blog.onet.pl

Powrót do góry Go down

Pisanie by marie_helen Nie Mar 15, 2009 1:05 pm

`Syll napisał:a ja nie uznaję żadnych ras. nie jesteśmy psami, żeby ktoś nam przydzielał rasy. wszyscy jesteśmy równi. i wszyscy jesteśmy "człowiekami".

Nie byliśmy, nie jesteśmy i nigdy nie będziemy równi :> Taka jest już natura człowieka, że mimowolnie traktuje się jednych jako równych sobie, a innych gorzej. Można z tym walczyć, jasne, choć nie wierze, że kiedyś będzie inaczej. A co do ras - racja, nie powinniśmy tak mówić, bo to obraża tylko psy.
marie_helen
marie_helen

Liczba postów : 191

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: