sweetthink
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Helen Fielding " Rozbuchana wyobraźnia Olivii Joules"

Go down

Helen Fielding " Rozbuchana wyobraźnia Olivii Joules" Empty Helen Fielding " Rozbuchana wyobraźnia Olivii Joules"

Pisanie by Laffy Sro Sie 11, 2010 10:10 pm

Helen Fielding " Rozbuchana wyobraźnia Olivii Joules" 15152

Jeżeli ktoś czytał Dziennik Bridget Jones, powinien spodziewać się równie ciekawej opowieści.

Główną bohaterką jest Olivia, młoda ambitna dziennikarka, z nieco zbyt wybujałą wyobraźnią.
Ogólnie fabuła kręci się wokół jej podejrzenia, jakoby niejaki Pierre Feramo, który z nią flirtuje, o ile nie jest samym Osamą Bin Ladenem, to na pewno należy do Al-Kaidy.
Fabuła jest genialnie rozpisana, bo kiedy poznajemy kolejne dowody, które według Olivii świadczą o powiązaniu Pirre'a z terrorystami, najpierw wydają nam się absurdalne, później jak najbardziej słuszne, a następnie Olivia - i my - przekonujemy się, ze to tylko podejrzenia. I za chwilę kolejny NIEZBITY dowód, itd...
Ostatecznie poznajemy NAJPRAWDZIWSZĄ prawdę, ale zanim dobrniemy do końca, pokonamy ponad trzysta stron. I co najlepsze - po każdym rozdziale myślałam - to juz koniec, to już na pewno zakończenia, a tu akcja ciągle się toczy, do ostatniej strony Smile

Były momenty, że dosłownie płakałam, i śmiałam się na głos. Szczęście, że akurat nie jechałam autobusem ;D

Gorąco polecam Very Happy
Laffy
Laffy

Liczba postów : 1904

http://www.silentmon.fbl.pl

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: