Testy Gimnazjalne.
+13
PatsyGirl
Lockit
Mrs White
marie_helen
Joo
Wondergirl
2P
Shout
Dorota_Girl
kToSiEk
Nicole91
`Syll
naciak
17 posters
Strona 2 z 3
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Testy Gimnazjalne.
Nooo, 2 tygodnie zostały!!! *panika* Ale wierz mi, naprawdę wolałabym zdawać matmę, fizę i chemię (biologia to zUo, więc o niej nawet nie myślę...) niż rozszerzoną historię i WOS.marie_helen napisał:Czeka was jeszcze matura, dopiero przed tym bedziecie przerazeni, a z perspektywy czasu uznacie, ze tez nie byla taka trudna i tak naprawde na kazdej sesji, co pol roku, jest ciezej. No chyba, ze ktos bedzie zdawal rozszerzona mature z chemii, biologii, fizyki i matematyki naraz, to co innego :>
Joo- Liczba postów : 3775
Ale wierz mi, naprawdę wolałabym zdawać matmę, fizę i chemię (biologia to zUo, więc o niej nawet nie myślę...) niż rozszerzoną historię i WOS.
O jaaa, zapomnialam jeszcze o tej kombinacji! ;/ Wspolczuje, rozszerzenie z historii to tragedia... A do tego jeszcze WOS?! Cos Ty sobie myslala, wybierajac te przedmioty!!! :> Bede trzymac kciuki i nie martw sie, rok temu gdy ja zdawalam mature to WOS byl najtrudniejszy (no i jeszcze geografia), ktore uchodza za 'latwe' do zdania i bezpieczne, ale to guzik prawda. Ale dlatego, ze rok temu bylo ciezko i mocno skrytykowano mature z WOS'u, to teraz powinno byc latwiej
marie_helen- Liczba postów : 191
Ja nic sobie nie myślałam, ja nie miałam wyboru. Poza tym, czego się spodziewasz od humana? Nooo pamiętam, jak krytykowali WOS - podobno większość techników go bierze, "bo to łatwy przedmiot, czytasz wykresy i już", ale tam potrzebna jest nieomalże fachowa terminologia, bo np. w języku prawniczym słowo, które dla "normalnych" ludzi znaczy coś innego, dla prawnika jest błędne... Ale skoro w zeszłym roku WOS był trudny, to teraz będzie łatwy.
ja zdawałam na maturze rozszerzony WOS i nie uważam żeby on był jakoś strasznie trudny...
dla mnie osobiście WOS jest łatwiejszy od geografii... z gegry kompletna noga jestem...
dla mnie osobiście WOS jest łatwiejszy od geografii... z gegry kompletna noga jestem...
no to już po pierwszym teście. : d
i jak wam poszło?
i jak wam poszło?
naciak- Liczba postów : 5520
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6526846,Egzamin_gimnazjalny_2009___czesc_humanistyczna__odpowiedzi.html
tu macie odpowiedzi.
i jak? : d
tu macie odpowiedzi.
i jak? : d
moim zdaniem był całkiem łatwy, myślałam, że będzie gorzej. Jednak wiem, że źle zaznaczyłam odpowiedź na karcie odpowiedzi w pytaniu o powstanie listopadowe. Na arkuszu egzaminacyjnym zaznaczyłam dobrze, jednak potem, gdy już przenosiłam wszystko na kartę odpowiedzi przez głupie gapiostwo zaznaczyłam źle :/ a ogólnie nie powinno być tragedii.
ogólnie bałam się, że będzie rozprawka - i była. Jednak temat sam w sobie też dosyć prosty.
ale najgorsze i tak jeszcze przede mną. Zobaczymy, co będzie jutro.
a jak tam wasze wrażenia?
ogólnie bałam się, że będzie rozprawka - i była. Jednak temat sam w sobie też dosyć prosty.
ale najgorsze i tak jeszcze przede mną. Zobaczymy, co będzie jutro.
a jak tam wasze wrażenia?
Dorota_Girl- Liczba postów : 2444
No to mam mam źle jedno z zamkniętych.
Tyle czasu się wahałam i zaznaczyłam jednak źle ; p
Tyle czasu się wahałam i zaznaczyłam jednak źle ; p
Wondergirl- Liczba postów : 2353
Ale mi chodzilo o mature z WOS'u sprzed roku, gdzie stwierdzono, ze to byl najtrudniejszy przedmiot z mojego rocznika. Nie twierdze, ze WOS jest najtrudniejszym przedmiotem w ogole, ale zdanie rozszerzonego WOS'u I historii dla mnie jest nie lada wyczynem :> Joo bede trzymac kciuki, jestem pewna, ze tym razem nie przegna tak jak ostatnio, wiec sie nie martw No i tak z ciekawosci jeszcze spytam - gdzie pozniej sie wybierasz, ze musisz sie katowac tymi znienawidzonymi przeze mnie przedmiotami?Mrs White napisał:ja zdawałam na maturze rozszerzony WOS i nie uważam żeby on był jakoś strasznie trudny...
A jutro macie matematyczno-przyrodniczy, tak? Pamietam, ze strasznie sie balam przed tym egzaminem, bo ja noga jestem ze scislych, no i napisalam go naprawde przecietnie. A macie takie losowanie numerkow przydzielajacych miejsce na sali? Przez to cholerstwo musialam siedziec z przodu na matmie i dlatego slabo napislaam, bo rozwiazania juz do mnie nie dochodzily ;D
marie_helen- Liczba postów : 191
ja nie wiem, jak to u mnie ustalają. Po prostu na drzwiach sali, w której się pisze jest wywieszona lista z nazwiskami i numerkami stolików, przy których mamy pisać. A jak to ustalają, to nie wiem.
ja pisałam dziś na sali konferencyjnej, siedziałam w przedostatniej ławce przy oknie. Na próbnym siedziałam w pierwszej naprzeciw komisji xD dzisiaj było o wiele lepiej.
ja pisałam dziś na sali konferencyjnej, siedziałam w przedostatniej ławce przy oknie. Na próbnym siedziałam w pierwszej naprzeciw komisji xD dzisiaj było o wiele lepiej.
będę trzymać za was kciuki jutro :*: dacie radę! xd
wlaśnie ja widziałam w tvn24, że podobno było o powstaniu listopadowym i jakis wywiad z kamińskim był. ;d o, i że jeszcze nie było żadnej konkretnej lektury czy coś. ;]
wlaśnie ja widziałam w tvn24, że podobno było o powstaniu listopadowym i jakis wywiad z kamińskim był. ;d o, i że jeszcze nie było żadnej konkretnej lektury czy coś. ;]
Lockit- Liczba postów : 1943
Trzymałam za was kciuki
A jutro "zamieciecie" (jak to powiedziała moja koleżanka) wszystkich!
A jutro "zamieciecie" (jak to powiedziała moja koleżanka) wszystkich!
dzięki wszystkim. : d
test nie był jakiś BARDZO tragiczny, chociaż na jednym zadaniu na pewno się wyłożyłam. nie jestem pewna co do drugiego... xd
chociaż to ostatnie zadanie z chemi.. PORAŻKA. przynajmniej u mnie.
a jak wam poszło?
test nie był jakiś BARDZO tragiczny, chociaż na jednym zadaniu na pewno się wyłożyłam. nie jestem pewna co do drugiego... xd
chociaż to ostatnie zadanie z chemi.. PORAŻKA. przynajmniej u mnie.
a jak wam poszło?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6529670,Przeciek_egzaminu_gimnazjalnego__odpowiedzi_pojawily.html
słyszeliście o tym ?
a jeżeli chodzi o ten test to nie poszedł mi jakoś wyjątkowo dobrze.
słyszeliście o tym ?
a jeżeli chodzi o ten test to nie poszedł mi jakoś wyjątkowo dobrze.
marie_helen napisał: No chyba, ze ktos bedzie zdawal rozszerzona mature z chemii, biologii, fizyki i matematyki naraz, to co innego :>
Ja w tym roku zdaje chemie i biologie na rozszerzeniu. Lubie przedmioty ścisłe i za żadne skarby świata nie startowałabym do historii lub wosu, dla mnie to czarna magia ( wielkie brawa Joo za odwage :brawa: )
a co do egzaminów gimnazjalnych to zgadzam sie z marie, to przy maturze zwykły sprawdzian, ale ważny, w końcu od wyniku zależy do jakich szkół sie dostaniecie.
Rose- Liczba postów : 642
Skąd : tam gdzie niebo i piekło tańczą razem w świetle księżyca...
Dorota: Nooo, podobno były przecieki, ale nie chcą, żeby test powtarzać...
Ciekawe, czy będą przecieki z maturą...?
Ciekawe, czy będą przecieki z maturą...?
Jak wam poszedł test z matmy? ;]
Jak go zobaczyłam w internecie to stwierdziłam, że bym się chyba powiesiła. xdd
I właśnie, co z tymi przeciekami? ;d To tylko z humana czy z reszty też były? xd
Jak go zobaczyłam w internecie to stwierdziłam, że bym się chyba powiesiła. xdd
I właśnie, co z tymi przeciekami? ;d To tylko z humana czy z reszty też były? xd
Lockit- Liczba postów : 1943
tylko z humama i będą go pisać te osoby, które były na tych stronach z odpwoeidziami. (pewnie przez IP będą sprawdzać albo coś)
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6532023,Egzamin_gimnazjalny_2009__czesc_matematyczno_przyrodnicza_.html
tu też macie odpowiedzi. : d
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6532023,Egzamin_gimnazjalny_2009__czesc_matematyczno_przyrodnicza_.html
tu też macie odpowiedzi. : d
Ale by było, gdybyście powtarzali o_o
Borocki ;D
No, ale jeszcze tylko jutro, i macie spokój ;]
Trzymamy kciuki ;>
Borocki ;D
No, ale jeszcze tylko jutro, i macie spokój ;]
Trzymamy kciuki ;>
sprawdziłam te odpowiedzi i jestem załamana. z takimi wynikami to ja się nigdzie nie dostanę. ;/
a o progu (120) to mogę sobie pomarzyć..
a o progu (120) to mogę sobie pomarzyć..
Ale może chetnych będzie mniej? Progi się obniżą.... ?
Trzeba być dobrej myśli! ;*
Trzeba być dobrej myśli! ;*
dobra myśl nie da mi miejsca w dwujęzycznej. xd noale dobra, piszcie jak wam poszedł ten teeest ; d
Zajebiście.
Ekhem, no.
Ogólnie szału nie ma, odpowiedzi jak na razie nie sprawdziłam i raczej nie sprawdzę w najbliższym czasie, wolę trwać w nieświadomości ; p
Scenariusz według Laff: Wszyscy napisali pięknie, wyniki niesamowicie boskie, nasza ilość punktów będzie tak wysoka, że wyj.. wywali systemy szkolne.
Tak będzie, tak będzie xP
Ekhem, no.
Ogólnie szału nie ma, odpowiedzi jak na razie nie sprawdziłam i raczej nie sprawdzę w najbliższym czasie, wolę trwać w nieświadomości ; p
Scenariusz według Laff: Wszyscy napisali pięknie, wyniki niesamowicie boskie, nasza ilość punktów będzie tak wysoka, że wyj.. wywali systemy szkolne.
Tak będzie, tak będzie xP
Wondergirl- Liczba postów : 2353
i jak tam po ostatnim egzaminie?
ja pisałam z niemieckiego i stwierdzam, że był całkiem prosty. Myślę, że poszło mi dobrze, ale wolę nie zapeszać.
ja pisałam z niemieckiego i stwierdzam, że był całkiem prosty. Myślę, że poszło mi dobrze, ale wolę nie zapeszać.
ja pisałam z angielskiego i rzeczywiście do najtrudniejszych nie należał. xd
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Strona 2 z 3
Pozwolenia na tym forum: