Studia
+8
Nicole91
Dorota_Girl
ultraviolet
Lockit
naciak
Joo
Rose
Olusia:*
12 posters
Strona 3 z 3
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Studia
A, była już tu kiedyś o nim mowa... Chyba... No, starszego kolegi, po prostu. Faaaaaaaajnego starszego kolegi.
Joo- Liczba postów : 3775
Drogie studentki, czy Wy też tak macie, że się uczycie i umiecie, ale Wasi wykładowcy/ćwiczeniowcy za wszelką cenę chcą Wam wmówić, że nie umiecie? Ja tak mam.
W mojej szkole wiekszość wykładowców zachowuje sie jakby pozjadali wszystkie rozumy a nas słuchaczy traktują jak osoby o inteligencji poniżej przeciętnej ( ostatnio zostałam nazwana osobą niedorozwiniętą - dziękuje Pani mgr Smoczycy )
Jak by nie było jesteśmy już osobami dorosłymi wiec powinno sie nas traktować na równi a nie jak popychadła, śmiecie i nie wiedomo co jeszcze.
Jak by nie było jesteśmy już osobami dorosłymi wiec powinno sie nas traktować na równi a nie jak popychadła, śmiecie i nie wiedomo co jeszcze.
Rose- Liczba postów : 642
Skąd : tam gdzie niebo i piekło tańczą razem w świetle księżyca...
Zgadzam się w 100% - to nie szkoła, żeby nas traktować jak gorszy gatunek! A już najgorsi są tacy młodzi, co to dopiero magisterkę zrobili i myślą, że teraz sobie na nas odbiją.
U mnie jest zupełnie odwrotnie ;>
Laborki, konwers i seminarium z chemii prowadzą tacy młodzi, świeżo po studiach, i z nimi jest najlepiej.
Bez stresu, no i babce z konwersatorium zdarza sie odpuszczać trudniejsze kolokwia, czy dawać łatwiejsze przykłady...
Za to babka z konwersu z matmy, taka starsza, daje wyraźnie do zrozumienia, że dopóki wiemy o co chodzi - luz. Ale jak ktoś stoi przy tablicy, i nie wie co dalej, to szybko traci cierpliwość.
Laborki, konwers i seminarium z chemii prowadzą tacy młodzi, świeżo po studiach, i z nimi jest najlepiej.
Bez stresu, no i babce z konwersatorium zdarza sie odpuszczać trudniejsze kolokwia, czy dawać łatwiejsze przykłady...
Za to babka z konwersu z matmy, taka starsza, daje wyraźnie do zrozumienia, że dopóki wiemy o co chodzi - luz. Ale jak ktoś stoi przy tablicy, i nie wie co dalej, to szybko traci cierpliwość.
To u nas jeden taki młody szaleje, przez niego 70% roku (w tym również i ja) ma po świętach poprawkę kolokwium.
A najbardziej wkurza mnie chaos informacyjny. Bo wiecie, mamy drobne różnice w planie w jednym tygodniu i w drugim, czyli że ćwiczenia z jakiegoś przedmiotu są co 2 tygodnie. No i teraz kluczowym byłoby się dowiedzieć, czy poprawka kolokwium wypada w 1. czy w 2. tygodniu. Przed świętami panie z dziekanatu mówiły, że pierwszy tydzień stycznia jest 2. tygodniem "planowo", tzn. że święta się wliczają. Dzisiaj się dowiaduję, że jednak ktoś się spytał drugi raz i jest wszystko od początku... Żałosne.
A najbardziej wkurza mnie chaos informacyjny. Bo wiecie, mamy drobne różnice w planie w jednym tygodniu i w drugim, czyli że ćwiczenia z jakiegoś przedmiotu są co 2 tygodnie. No i teraz kluczowym byłoby się dowiedzieć, czy poprawka kolokwium wypada w 1. czy w 2. tygodniu. Przed świętami panie z dziekanatu mówiły, że pierwszy tydzień stycznia jest 2. tygodniem "planowo", tzn. że święta się wliczają. Dzisiaj się dowiaduję, że jednak ktoś się spytał drugi raz i jest wszystko od początku... Żałosne.
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Strona 3 z 3
Pozwolenia na tym forum: