Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!!
+17
naciak
PatsyGirl
ultraviolet
Lockit
Nicole91
moniavelsara
`Syll
asiula16
Sheemeka
Ciasteczkowy_potwór
ziółko
Firegirl
Rose
Laffy
Olusia:*
Mrs White
Joo
21 posters
Strona 6 z 8
Strona 6 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!!
BRAWO JOO!!!
Geografia rozszerzona była trudna
Olusia:*- Admin
- Liczba postów : 908
Joo napisał:Ja mam dzisiaj ustny angielski, so everybody wish me luck!
EDIT: 20/20!!!
gratulacje, zdolna Ty moja :*:
Olusia:* napisał:
na pewno poszło dobrze
ultraviolet- Liczba postów : 2002
ultraviolet napisał:gratulacje, zdolna Ty moja :*:
Dzięki. :*:Olusia:* napisał:BRAWO JOO!!!
Koleżanka z klasy mówiła to samo i zaczyna żałować, że zdawała rozszerzoną... Nawet ludzie z mat-geo powiedzieli, że była trudna! Ale wierzę, że będzie dobrze. :przytul:Olusia:* napisał:
Trudny to może być WOS albo historia, a ta już we wtorek!!!
Joo- Liczba postów : 3775
Ta geografia była porąbana! Wiecej polityki niż geografii tam było. Albo zadania z takim mixem ze szok...
Z jakim mixem?!
Buuu, historia już we wtorek, a prezentacja w czwartek...
Buuu, historia już we wtorek, a prezentacja w czwartek...
- podziwiam Cie Joo za odwage :brawa:Joo napisał: Buuu, historia już we wtorek (
moja kumpela która zdawała geografie na podstawie mówila mi ze była łatwa jeżeli ktoś sie przykładał do nauki. było podobno sporo wiedzy ksiązkowej.
jutro biologia, o zgrozo... mam złe przeczucia, ale krakać nie bede.
:frustrated:
Rose- Liczba postów : 642
Skąd : tam gdzie niebo i piekło tańczą razem w świetle księżyca...
Joo, zdolniacho! ;D Gratulacje ;D
Ja angielski mam w środę ;D
A jutro rozszerzona bioloooooogia ;D
Rose, damy radę ;D
Ja angielski mam w środę ;D
A jutro rozszerzona bioloooooogia ;D
Rose, damy radę ;D
Historia była dziś... I...? ROCK'N'ROLL!!! :yahoo: :dance: :alefajnie: :dance2: :righton:
Mój temat wypracowania: "Scharakteryzuj przemiany gospodarcze w Europie w XVI-XVIIw.", lepiej trafić nie można było!
Mój temat wypracowania: "Scharakteryzuj przemiany gospodarcze w Europie w XVI-XVIIw.", lepiej trafić nie można było!
- dla mnie to czarna magia ;pJoo napisał: Mój temat wypracowania: "Scharakteryzuj przemiany gospodarcze w Europie w XVI-XVIIw.", lepiej trafić nie można było!
widać tegoroczne matury są bardzo łatwe.
wczorajsza rozszerzona biologia była dla "łosi superktosi" :ilousiu: ( tekst mojej biologicy ). nawet przerażająca mnie fotosynteza była znośna, jedno zadanie z ekologi i to jeszcze analiza wykresu - lepiej być nie mogło. Było sporo analizy tekstu, schematów ( schemat podziału wirusów - śmiech na sali :leże!: ), tylko jedno zadanie było powalone, nikt z mojej klasy go nie zrobił ( liczba mapowa odległości genów na chromosomie :crazy: )
w piątek chemia... :scream: aż mnie skręca na samą myśl ! <boisie>
O, to ja widzę, jak pięknie bym napisała wasze matury O.o
Ja nawet testów gimnazjalnych bym nie napisała xD
Ja nawet testów gimnazjalnych bym nie napisała xD
Joo, ja naprawdę nie wiem co powiedzieć, ty jesteś niesamowita xD
A moja biologia... Nie jestem zadowolona... Mnóstwo doświadczeń, w innych dopatrywałam się haczyków i tak gmatwałam, że szkoda gadać :/
Jutro mam ustny z angielskiego.
A chemia... Ach.... :/
Przerąbane :/
A moja biologia... Nie jestem zadowolona... Mnóstwo doświadczeń, w innych dopatrywałam się haczyków i tak gmatwałam, że szkoda gadać :/
Jutro mam ustny z angielskiego.
A chemia... Ach.... :/
Przerąbane :/
Słyszałyście?! Podobno chcą zabrać wszystkim połowę punktów za wypracowanie z WOS-u, bo "pytanie nie precyzowało, ile należy podać argumentów"!!! Ja się tylko, cholera, pytam, dlaczego mamy płacić za ich błąd?! Nasza wina, że pytanie było niesprecyzowane?! Może jeszcze to samo zrobią z polskim, historią, angielskim i w ogóle wszystkim?!
ja słyszałam ze w wypracowaniu z polskiego o Zosi i Telimenie jeśli sie je obie scharakteryzowało i porównało to ma sie TYLKO 4 pkt ! oke ma zmieniać klucz odpowiedzi zeby dostosować klucze do naszych wypracowań a nie na odwrót.
brak słów naprawde ! ale to chyba norma ze co roku są jakieś błędy.
brak słów naprawde ! ale to chyba norma ze co roku są jakieś błędy.
To niech wreszcie zmienią ten cholerny klucz, który już od paru lat zatruwa uczniom życie i spędza każdemu sen z powiek! Moim zdaniem, powinni oceniać spójność, zrozumienie tematu, logiczność, przejrzystość wypowiedzi itp., a nie jakieś chore wymysły, bo nie jest możliwe, żeby przeciętny uczeń (nieprzeciętny zresztą też) doszukał się wszystkiego, co sobie szanowni egzaminatorzy wymyślili!
Jak na próbnej z polaka - w jednej analizie trzeba było się 4 razy (!!!) odwołać do Szekspira (to była A&P "W Weronie" C.K. Norwida i "Kochankowie z ulicy Kamiennej" Osieckiej), chociaż to bez sensu, bo to powtarzanie myśli. Ale jeśli się odwołasz tylko raz, 3 punkty szlag trafił. W sumie dobrze, że pisałam wtedy "Cudzoziemkę" i "Chłopów"...
Jak na próbnej z polaka - w jednej analizie trzeba było się 4 razy (!!!) odwołać do Szekspira (to była A&P "W Weronie" C.K. Norwida i "Kochankowie z ulicy Kamiennej" Osieckiej), chociaż to bez sensu, bo to powtarzanie myśli. Ale jeśli się odwołasz tylko raz, 3 punkty szlag trafił. W sumie dobrze, że pisałam wtedy "Cudzoziemkę" i "Chłopów"...
W ogóle ten klucz to porażka :/
Ważne żeby ktoś się orientował a nie próbował sie wstrzelić w czyjeś myśli...
A ja dziś miałam angielski
Joo, przybij piątkę! xD
100% <lol>
Rose, a piątek coraz bliżej o_o
Ważne żeby ktoś się orientował a nie próbował sie wstrzelić w czyjeś myśli...
A ja dziś miałam angielski
Joo, przybij piątkę! xD
100% <lol>
Rose, a piątek coraz bliżej o_o
mój próbny polski to porażka, moje opowiedzi do pytania z cześci z testem były podobne do tych w kluczu, ale nie idealne, tzn. dobrze rozumiałam pytanie itd. ale nie wstrzeliłam sie w klucz i już kilka punktów mniej. te całe klucze to jedno wielkie g.wno za przeproszeniem ! ;/
tylko 2 dni i chemia... jestem przerażona ! :frustrated:
tylko 2 dni i chemia... jestem przerażona ! :frustrated:
Dziewczyny matma to byl miod!!! świetnie mi poszlo!!! ale jestem zadowolona!!
Brawo dziewczyny! :*:
Jesteście wszystkie po prostu genialne Ja bym nawet pół punkta z żadnej z tych matur nie dostała.
Wielkie GRATULACJE! :brawa: :brawa: :brawa:
Jesteście wszystkie po prostu genialne Ja bym nawet pół punkta z żadnej z tych matur nie dostała.
Wielkie GRATULACJE! :brawa: :brawa: :brawa:
Lockit- Liczba postów : 1943
A ja bym dostała punkty!
... ujemne xD
Dla mnie to wszystko czarna magia. Podziwiam was i gratuluję :*:
... ujemne xD
Dla mnie to wszystko czarna magia. Podziwiam was i gratuluję :*:
Laff, Olusia, gratulacje! :*: :*: :*: No i powodzenia dla zdających jutro chemię! :*:
Heh, odetchnęłam z ulgą: przeczytałam w "Wyborczej", że będą obcinać punkty tylko wtedy, gdy ktoś argumentował tylko "za" lub tylko "przeciw", a ja zrobiłam i to, i to! Mogę spać spokojnie, matura snu z powiek mi już (chyba) nie spędzi!
Pats: Dzięki. :*: Heh, nie ma (jeszcze) punktów ujemnych.
Lockit: :*: Kwestia praktyki i dużo pracy własnej, bo to, czego nauczysz się w szkole, nie wystarczy. Dobrze mówię, drogie maturzystki?
Heh, odetchnęłam z ulgą: przeczytałam w "Wyborczej", że będą obcinać punkty tylko wtedy, gdy ktoś argumentował tylko "za" lub tylko "przeciw", a ja zrobiłam i to, i to! Mogę spać spokojnie, matura snu z powiek mi już (chyba) nie spędzi!
Pats: Dzięki. :*: Heh, nie ma (jeszcze) punktów ujemnych.
Lockit: :*: Kwestia praktyki i dużo pracy własnej, bo to, czego nauczysz się w szkole, nie wystarczy. Dobrze mówię, drogie maturzystki?
Pats, Lockit: dzięki ;*
- czytałam wczoraj oba poziomy. rozszerzenie - masakra piórem mechanicznym ;P, podstawa - straszna, ale pewnie do napisania ;]Olusia:* napisał:Dziewczyny matma to byl miod!!! świetnie mi poszlo!!! ale jestem zadowolona!!
- nie dziękuje żeby nie zapeszyć ;*Joo napisał:No i powodzenia dla zdających jutro chemię! :*:
- zgadzam sie zdecydowanie Joo. wiadomo, że ze szkoły jakąś tam wiedze sie wynosi ale to nie to samo co praca własna. my, np z biologii w szkole nie zrobiliśmy ekologii, wiec wszystko musiałam nadrobić w domu.Joo napisał:Kwestia praktyki i dużo pracy własnej, bo to, czego nauczysz się w szkole, nie wystarczy. Dobrze mówię, drogie maturzystki?
Dobrze, że nie widziałaś mojego tegorocznego zeszytu z WOS-u. Same dziwne, nikomu niepotrzebne rzeczy, zero konkretów. Praca własna przede wszystkim. No i duuuuuuuużo szczęścia, bo jak pytania nie podejdą, to mogiła.
Ja już jestem od dzisiaj po maturach.
Ja już jestem od dzisiaj po maturach.
18, na pytaniach poległam.
Czytałyście to? ---> http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Blad-w-maturach---maturzysci-mogli-nie-zdac-angielskiego,wid,11132991,wiadomosc_prasa.html
MASAKRA!!! Dobrze, że się w porę zorientowali...! Ale i tak coś jest nie tak, żeby co roku były jakieś jaja...
Wyobraźcie sobie teraz to, co ja teraz mam:
- z rozszerzonego polskiego nikt nie wie, jaki powinien być oficjalny klucz,
- z angola nie zaliczają mi 27 punktów, bo "komputer się pomylił", a ja akurat mam wszystkie zadania testowe bezbłędnie (bo mam),
- z WOS-u chcą obcinać punkty, bo "szef CKE zmienił pytania"...
Niech no jeszcze coś wypatrzą w historii, to normalnie urządzę taką galicyjską rzeź piłą ręczną, że...!!!
Czytałyście to? ---> http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Blad-w-maturach---maturzysci-mogli-nie-zdac-angielskiego,wid,11132991,wiadomosc_prasa.html
MASAKRA!!! Dobrze, że się w porę zorientowali...! Ale i tak coś jest nie tak, żeby co roku były jakieś jaja...
Wyobraźcie sobie teraz to, co ja teraz mam:
- z rozszerzonego polskiego nikt nie wie, jaki powinien być oficjalny klucz,
- z angola nie zaliczają mi 27 punktów, bo "komputer się pomylił", a ja akurat mam wszystkie zadania testowe bezbłędnie (bo mam),
- z WOS-u chcą obcinać punkty, bo "szef CKE zmienił pytania"...
Niech no jeszcze coś wypatrzą w historii, to normalnie urządzę taką galicyjską rzeź piłą ręczną, że...!!!
ja już po angielskim ustnym, to był horror, ale zdałam !
16/20 - 80% :righton:
16/20 - 80% :righton:
Strona 6 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Wiersze: "Istnienie marzenia" i "Wspomnienie"
» Wiersze: "Deszcz" i "Muzyka"
» "Us and Them" & "Changes" nowe fotki!
» "Twilight" vs. "The Host"
» Wiersze: "Deszcz" i "Muzyka"
» "Us and Them" & "Changes" nowe fotki!
» "Twilight" vs. "The Host"
Strona 6 z 8
Pozwolenia na tym forum: