sweetthink
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!!

+17
naciak
PatsyGirl
ultraviolet
Lockit
Nicole91
moniavelsara
`Syll
asiula16
Sheemeka
Ciasteczkowy_potwór
ziółko
Firegirl
Rose
Laffy
Olusia:*
Mrs White
Joo
21 posters

Strona 4 z 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!! - Page 4 Empty Re: Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!!

Pisanie by Olusia:* Sob Sty 10, 2009 5:26 pm

ja wybralam analize wierszy bo wydawal mi sie ciekawszym tematem. Byl prosty- Obraz Boga w tych wierszach. wszytsko bylo jak an talerzu Very Happy
Admin
Admin

Liczba postów : 908

Powrót do góry Go down

Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!! - Page 4 Empty Re: Znienawidzone słowo na "M" - MATURA!!!

Pisanie by Joo Pon Sty 12, 2009 3:20 pm

A jak wrażenia po językach obcych? Brała któraś z Was inny niż angielski? I jakie wypracowanie pisałyście? Ja oczywiście opowiadanie, bo jakżeby inaczej. ^^

Joo

Liczba postów : 3775

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Pon Sty 12, 2009 6:30 pm

ja standard - angielski ( na podstawie rzecz jasna Wink )

musze stwierdzić fakt ze ang poszedł mi lepiej niż polski ;] podobno to normalne ;]

ogólnie nieźle, temat listy beznadziejny, temat wiadomości oklepany...

to tyle ;P

Joo jaki był temat opowiadania, bo sie w końcu nie dowiedziałam w szkole ?
Rose
Rose

Liczba postów : 642
Skąd : tam gdzie niebo i piekło tańczą razem w świetle księżyca...

Powrót do góry Go down

Pisanie by Laffy Pon Sty 12, 2009 7:22 pm

Ja też na podstawie ^^'

Wydał mi sie całkiem... łatwy ;]
W każdym bądź razie, jestem zadowolona....
Chociaż... znając życie, jeszcze będę miała beznadziejnie słaby wynik ;]

[ no, i kaseta musiała nam paść, przy trzecim zadania xD ]
Laffy
Laffy

Liczba postów : 1904

http://www.silentmon.fbl.pl

Powrót do góry Go down

Pisanie by Olusia:* Pon Sty 12, 2009 10:44 pm

Matko ten angielski to byl tak cholernie łatwy że aż się zdziwiłam ze to matura xD też zdawałam na podstawie, bo mi na studnia ekonomiczne nie potrzebny rozszerzony xD
Admin
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Wto Sty 13, 2009 3:08 pm

Rose: na rozszerzeniu było opo o niespodziewanej wizycie, która okazała się przyjemna; tytuł: "The Unexpected Visit".

Heh, jak przedmiot wybrany? ROZSZERZONA HISTORIA!!! Mad Ale nie było AŻ TAK tragicznie, pomijając tematy wypracowań... Napisałam na temat, o którym nie mam bladego pojęcia, 1,5 strony, jestem z siebie dumna! ^^

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Olusia:* Wto Sty 13, 2009 5:02 pm

hmm... geoghrafia poszla ladnie ale matma to porazka... teraz wiem ze musze zmienic w deklaracji, ze z matmy chce zdawac poziom podstawowy
Admin
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Wto Sty 13, 2009 5:09 pm

dzięki Joo ;*

chemia rozszerzona - cieżko mi powiedzieć w sumie... niby napisałam wszystko ale czuje pewien niedosyt.

teraz juz wiem mniej wiecej z czym mam problemy i co musze jeszcze wyszlifować ;]

z tego co sie dowiedziałam w szkole to matma podstawowa była trudna, nikt z moich znajomych nie zrobił wszystkich zadań.
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Laffy Wto Sty 13, 2009 6:27 pm

Rose, zazdroszczę ^^' Mi zabrakło odwagi na chemię jako obowiązkowy....

A biologia rozszerzona.... To dziwne, ale odnoszę wrażenie, że nawet gdybym tyle czasu nie poświeciła powtarzaniu wszystkiego.... napisałabym to dokładnie tak samo...

To było jak sprawdzanie umiejętności czytania ze zrozumieniem, odczytywania danych z wykresu i tabelek...

Dlatego nie czuję się pewnie :/

Joo, ale z ta historią... to Cię podziwiam.... :o

Olusia, ty dwa przedmioty pisałaś?
Laffy
Laffy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Wto Sty 13, 2009 7:14 pm

Laffy napisał:Joo, ale z ta historią... to Cię podziwiam.... :o
Miło mi. *kłania się* Ale wiesz, w sumie to NIE MAM WYBORU, no. Neutral

Laffy napisał:Olusia, ty dwa przedmioty pisałaś?
Właśnie, właśnie - bo mówiłaś, że matmę i gegrę pisałaś... How come?

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Wto Sty 13, 2009 7:32 pm

ja sobie wybrałam chemie na dodatkowym ale wzięłam ja sobie teraz na próbnej, zeby sie upewnić ze zdam bez problemu ;] - na mój kierunek niestety chemia jest wymagana ;/

a biologie na obowiązkowym pisze ale biologie lubie i nie mam z nią problemów wiec wiem, że ją napisze dobrze.

Joo napisał:
Miło mi. *kłania się* Ale wiesz, w sumie to NIE MAM WYBORU, no. Neutral
- znam ten ból Joo, jak mus to mus ;pp
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Wto Sty 13, 2009 7:41 pm

Często muszę słuchać, że mnie pogięło, bo zdaję rozszerzoną historię, ale w sumie przestało mi to robić i z uśmiechem na twarzy odpowiadam: "Powiem więcej: to samobójstwo!". Razz

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Wto Sty 13, 2009 8:29 pm

uwierz mi wiem jak to jest, zawsze kiedy mówie znajomym, że zdaje biologie chemie na rozszerzeniu pukają sie w głowe i utwierdzają mnie w przkonaniu, że nie można napisać tych 2 przedmiotów na wiecej niz 31 %

ale ja jestem uparta, zawsze dąże uparcie do celu bez względu na przeciwności losu ;] w końcu to moje życie, nie ? Wink
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Laffy Wto Sty 13, 2009 10:01 pm

Rose, jesteśmy w identycznej sytuacji... ^-^

A na jaki kierunek się wybierasz?
Laffy
Laffy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Sro Sty 14, 2009 1:46 am

w kupie siła ;]

na farmacje, moje marzenie z dzieciństwa. jak byłam mała potrafiłam przesiedzieć cały dzień w osiedlowej aptece ;]

ewentualnie chemia lub analityka medyczna.

a jak u ciebie z wyborem kierunku ? upatrzyłaś już coś sobie ?
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Sro Sty 14, 2009 2:18 pm

Ja idę na prawo...

Heh, dziś był polski rozszerzony. Najlepiej, że moja wychowawczyni do nas z tekstem, czy to prawda o tych przeciekach w necie! Smile W sumie był dość łatwy. Pisałam o muzyce w "Chłopach" i "Cudzoziemce".

Ostatnio zmieniony przez Joo dnia Sro Sty 14, 2009 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Sro Sty 14, 2009 5:11 pm

koło połowy humanistów u mnie w lo wybiera sie na prawo ;] a na jakim uniwesytecie ?

no słyszałam ze był łatwy, dzieczyny mówiły ze podejrzanie łatwy, że pewnie było mnóstwo haczyków ;]
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Olusia:* Sro Sty 14, 2009 6:01 pm

Laffy napisał:
Olusia, ty dwa przedmioty pisałaś?

no tak bo nauczyciele stwierdzili ze jak zrobia pozniej to podejrzymy wyniki...
Admin
Admin

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Sro Sty 14, 2009 6:38 pm

Rose napisał:koło połowy humanistów u mnie w lo wybiera sie na prawo ;] a na jakim uniwesytecie ?

no słyszałam ze był łatwy, dzieczyny mówiły ze podejrzanie łatwy, że pewnie było mnóstwo haczyków ;]

A u mnie właśnie humaniści jakoś się nie garną na prawo. Jak już, to faceci. Razz Na UG, ma się rozumieć. Smile

Pewnie jakieś haczyki były, wiadomo. Razz Typu "słowo-klucz"! Neutral

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Sro Sty 14, 2009 8:02 pm

mimo wszystko i tak podziwiam osoby które sie odważyły napisać rozszerzony polski nawet na próbnej maturze ;]

to samo sie tyczy angielskiego rozszerzonego. list formalny jest moim największym osiągnięciem Wink
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Laffy Sro Sty 14, 2009 11:10 pm

Rose, no to ja dokładnie tak jak ty.... Wink)

A próbna z chemii mnie nie minie - w poniedziałek po lekcjach zostaję, i piszę ;DD

Domyślam się, ze to będzie ta, którą pisali we wtorek, bo babka zaznaczyła, że poniedziałek to jedyny termin, i nie powie dlaczego.... A CKE daje klucze we wtorek, więc.... Wink)

Kurczę, a mnie moja babka z biologii zaskoczyła o__o
W ciągu całego popołudnia sprawdziła połowę matur, i moja załapała się jako ostatnia :lol2: Zdałam xD
Laffy
Laffy

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Czw Sty 15, 2009 6:09 pm

Rose napisał:mimo wszystko i tak podziwiam osoby które sie odważyły napisać rozszerzony polski nawet na próbnej maturze ;]

to samo sie tyczy angielskiego rozszerzonego. list formalny jest moim największym osiągnięciem Wink

Miło to słyszeć. :*:

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nicole91 Czw Lut 26, 2009 3:41 pm

no to ja mam jeszcze lepiej,bo za rok obowiązkową maturę z maty!!
nie wiem czy to przeżyję,oczywiście chcę zdawać angol na rozszerzeniu,a z polaka na razie podstawy,ale pewnie będę musiała rozszerzony zdawać/z historii sobie odpuszczam

Nicole91

Liczba postów : 145

Powrót do góry Go down

Pisanie by Joo Czw Lut 26, 2009 5:29 pm

Aha, jest u Was w szkołach coś takiego jak repetytoria? U mnie są - we wtorki z WOSu, a w czwartki z historii. No i jak we wtorek się dowartościuję na WOSie, to w czwartek się zdołuję na historii i tak do kolejnego WOSu itd. Neutral

Joo

Powrót do góry Go down

Pisanie by Rose Czw Lut 26, 2009 9:22 pm

u nas są tzw konsultacje. takie zwykłe powtorki, robienie zadań, w sumie mało pozyteczna rzecz ale na konsultacje z biologii musze chodzić bo moja wychowawczyni je prowadzi ( czyt. robi sprawdziany, kartkówki, pyta na ocene... na nieobowiązkowych konsultacjach - chore ;/ ).wystwia też oceny za frekwencje na zajęciach dodatkowych... żyć nie umierać ;/

z chemii konsulacje mam raz na miesiąc, porażka.

oprócz konsulatcji na wolnych godzinach ( czyt. religia, historia itp. ) możemy do innych klas na lekcjie chodzić.siadamy z tyłu, możemy robić notatki ale nie bierzemy czynnego udziału w lekcji.
Rose
Rose

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: