Aborcja... Pozwolić czy zakazać..?
+19
Mia
Laffy
Dorota_Girl
Lockit
naciak
`Syll
Rose
Olusia:*
2P
Łosiu
Nicole91
mysweettime
PatsyGirl
kToSiEk
Shout
Joo
Sheemeka
Mrs White
moniavelsara
23 posters
Strona 2 z 3
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Aborcja... Pozwolić czy zakazać..?
To mnie rozwaliło. :leze!:naciak napisał:jak to skomentowała moja kumpela: 'ej no sory 13 latek powieniem wiedzieć, że gdy zrobi bara-bara z koleżaneczką nie zakładając gumi-gumi to jest możliwośc że będzie dzi-dzi '
Niech dzieci zostawią "dorosłe" sprawy w spokoju. To wszystko wina tych kolorowych czasopism dla nastolatków, w których są odpowiedzi na "trudne pytania", a z których połowa brzmi: "Mam 13 lat. Mój chłopak chce, żebyśmy już TO zrobili, a ja myślę, że jak mu odmówię, to mnie zostawi, bla bla bla...". Żałosne!!!
Joo- Liczba postów : 3775
[tak poza tematem - widzę Joo że polubiłaś Króla Juliana? Uwielbiam moment kiedy gada w umieralni z żyrafą, i mówi jej jak podejść do kobiety: "...i wtedy mówisz jej, jak bardzo jej nienawidzisz" Hahha]
Łosiu- Liczba postów : 73
Ej, żadnego poza tematem -.- Przynajmniej nie tutaj.
A mi to wisi. Jeśli byli na tyle dojrzali, żeby uprawiać seks, powinni być na tyle dojrzali, żeby ponieść konsekwencje, jakie niesie za sobą współżycie seksualne.
A mi to wisi. Jeśli byli na tyle dojrzali, żeby uprawiać seks, powinni być na tyle dojrzali, żeby ponieść konsekwencje, jakie niesie za sobą współżycie seksualne.
na pewno nie kierowali się instynktem macierzyńskim. Najgorsze jest to że dziecko może źle się rozwijać w tak małym brzuchu
To jest przerażające... Nie wiem no...
Dzieci rodzą (przykład tego chłopca...)
Dzieci zabijają... (amerykański 11-latek zabił ciężarną kobietę)
Przecież to jest niesłychane...
Dzieci rodzą (przykład tego chłopca...)
Dzieci zabijają... (amerykański 11-latek zabił ciężarną kobietę)
Przecież to jest niesłychane...
Ja dzisiaj przeczytałam, że jakaś dziewięciolatka z Brazylii jest w ciąży, ponieważ ojczym ją gwałcił...
Lockit- Liczba postów : 1943
takiego to już w ogóle wykastrować! nienawidze takich ludzi....
powiesić za jaja i sypać sól. ;/
powiesić za jaja i sypać sól. ;/
Syll, przerażasz mnie :biguosiu:. Ale wyobraź sobie że ten człowiek którego masz ochotę powiesić, ma kogoś bliskiego, która nie zna jego złej strony, np rodzinę. Kiedy dowiedzą się że go skrzywdziłaś, ciebie też będą mieli ochote skrzywdzić, i tak dalej, i tak dalej. Fakt, ludzie są zdolni do strasznych rzeczy, ale po to są więzienia.
Dziewięciolatka?! Co się na tym świecie dzieje, masakra po prostu... Laff, mnie też to przeraża: Ojciec/ojczym gwałci własną córkę, dziecko zabija rodziców...Lockit napisał:Ja dzisiaj przeczytałam, że jakaś dziewięciolatka z Brazylii jest w ciąży, ponieważ ojczym ją gwałcił...
Jak ktoś mądrze powiedział: Wszystko zaczyna się od ludzi, i wszystko kończy się na ludziach.
Łosiu napisał:Syll, przerażasz mnie :biguosiu:. Ale wyobraź sobie że ten człowiek którego masz ochotę powiesić, ma kogoś bliskiego, która nie zna jego złej strony, np rodzinę. Kiedy dowiedzą się że go skrzywdziłaś, ciebie też będą mieli ochote skrzywdzić, i tak dalej, i tak dalej. Fakt, ludzie są zdolni do strasznych rzeczy, ale po to są więzienia.
taakk, ale ja i tak bym go wykastrowała. ;/
nienawidzę takich ludzi.!
jak jeszcze jednego takiego spotkam, to własnoręcznie wykastruję.
u nas w mieście był taki psychol, bo sobie genitalia cukrem posypywał, żeby mu dzieci lizały.
wyobrażacie sobie coś takiego?
Łosiu napisał:Fakt, ludzie są zdolni do strasznych rzeczy, ale po to są więzienia.
Taaak, jasne. Chyba tylko teoretycznie.
Choćby ta ostatnia sprawa z tym całym Samsonem.
Udał chorego, wypuścili go na wolność, a teraz opowiada w mediach, że nic na niego nie mają.
Coś tu jest nie halo...
No ale dobra, bo lekko zeszliśmy z tematu
Lockit- Liczba postów : 1943
To co, nie ma żadnego systemu dla tego typu ludzi? Jedynym systemem do pewnego czasu było sumienie, ale fakt, zeszliśmy z tematu.
co do tej 9 - latki to na dodatek miała ciążę bliźniaczą;/
Alą ją usunęli.
I za to lekarzy i mamę dziewczynki 'wyrzucili' z koscioła katolickiego. :<
Alą ją usunęli.
I za to lekarzy i mamę dziewczynki 'wyrzucili' z koscioła katolickiego. :<
Tak, tak, też o tym słyszałam... A co, może ta dziewięciolatka miała urodzić bliźniaki i umrzeć tylko dlatego, że miała niewyżytego ojczyma?!
Przecież to wina ojczyma, be niego by nic się nie stało.
To czemu wyrzucają lekarzy i mamę diewczynki z kościoła?
To czemu wyrzucają lekarzy i mamę diewczynki z kościoła?
Dlaczego? Bo instytucja kościoła mało wie o życiu, bo od dawna sami nie mają swoich rodzin i żyją pod kloszem.
Ale interesy człowieka świeckiego i duchownego zawsze się rozmijają.
Aborcja czasami jest koniecznością, a w dzisiejszych czasach mało kto jest aż tak bogobojny, żeby przejął się ekskomuniką, zwłaszcza, jeśli chodzi i krzywdę wyrządzoną dziecku.
Ale interesy człowieka świeckiego i duchownego zawsze się rozmijają.
Aborcja czasami jest koniecznością, a w dzisiejszych czasach mało kto jest aż tak bogobojny, żeby przejął się ekskomuniką, zwłaszcza, jeśli chodzi i krzywdę wyrządzoną dziecku.
O tak Pats...
Tutaj muszę się z Tobą zgodzić...!
"Ale przecież lekarze i matka popełnili ogromny grzech... wystąpili przeciwko życiu..." - słowa mojego księdza...
taa jasne, tylko przecież sam jest przeciwko temu, żeby dziecko rodziło dziecko...
Tutaj muszę się z Tobą zgodzić...!
"Ale przecież lekarze i matka popełnili ogromny grzech... wystąpili przeciwko życiu..." - słowa mojego księdza...
taa jasne, tylko przecież sam jest przeciwko temu, żeby dziecko rodziło dziecko...
moniavelsara- Liczba postów : 3573
Ostatnio dużo nad tym myślałam i stwierdziłam, że gdybym była takim dzieckiem, mimo wszystko chciałabym żyć.
kToSiEk- Liczba postów : 939
Kościół niech na początek posłucha sam siebie a potem naucza innych..
"Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów
Sw. Tomasz z Akwinu"
Czyli zarodek nie jest od razu człowiekiem, jasno i dokładnie.. już mniejsza że wziąłem ten kawałek z artykułu, który wybierał wszystkie najciekawsze teksty dotyczące kobiet - coś w stylu:
"Wartość kobiety polega na jej zdolnosciach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych
Św. Tomasz z Akwinu" (ciekawe odsyłam tu: link )
Choć to może moja wina żę szukam dizury w całym, w końcu jak nie patrzeć to jestem ateistą
"Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów
Sw. Tomasz z Akwinu"
Czyli zarodek nie jest od razu człowiekiem, jasno i dokładnie.. już mniejsza że wziąłem ten kawałek z artykułu, który wybierał wszystkie najciekawsze teksty dotyczące kobiet - coś w stylu:
"Wartość kobiety polega na jej zdolnosciach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych
Św. Tomasz z Akwinu" (ciekawe odsyłam tu: link )
Choć to może moja wina żę szukam dizury w całym, w końcu jak nie patrzeć to jestem ateistą
Peth, ale to dziecko ma prawo zyc tak samo jak Ty. Dlaczego ma byc mu to odebrane?!
Nie rozumiem tego. Skoro ktos nie chce dziecka, niech najpierw pomysli nad antykoncepcja.
Nie rozumiem tego. Skoro ktos nie chce dziecka, niech najpierw pomysli nad antykoncepcja.
Olusia:*- Admin
- Liczba postów : 908
tak, ale odnosząc się do czasów panowania króli, trudno było zachować bezpieczeństwo. Do tej pory nie wiadomo ile nasz słynny król Kazimierz Wielki miał nieślubnych dzieci. Ten to dopiero ma wyrzuty sumienia :biguosiu:.
po pierwsze w wieku lat 14 kiedy sie jeszcze pstro o życiu wie, mowienie ze jest sie ateista wydaje mi sie po prostu smieszne. moze za 2- 3 lata brzmialo by to bardziej wiarygodnie, bo na razie nawet nie jestes prawnie odpowiedzialny...
po 2gie, wiesz co to jest aborcja? czy tylko wiesz ze dziecko {lub jak wolisz zarodek} są usuwane? najpierw proponuje sie troche doedukowac bo kazdy kto wie jak to wyglada i ma o tym jakie takie pojecie nie mowi o tym tak lekuchno i przyjemnie.
jak sie nie jest w stanie zapewnic bytu i bezpieczenstwa dziecku, to znaczy ze czlowiek nie jest odpowiedzialny ani dorosly, wiec za rzeczy doroslych sie brac nie powinien, a przynajmniej nie bezmyslnie.
A po 3cie... Wiesz jak ginie najwiecej ludzi w europie??? nie przez wypadki samochodowe czy morderstwa, tylko wlasnie przez aborcje. co roku w ten sposob zabijanych jest kilka milionow dzieci. MILIONOW.
ale przepraszam jesli cie urazilam, ale wydaje mi sie ze troche malutko o tym wiesz.
po 2gie, wiesz co to jest aborcja? czy tylko wiesz ze dziecko {lub jak wolisz zarodek} są usuwane? najpierw proponuje sie troche doedukowac bo kazdy kto wie jak to wyglada i ma o tym jakie takie pojecie nie mowi o tym tak lekuchno i przyjemnie.
jak sie nie jest w stanie zapewnic bytu i bezpieczenstwa dziecku, to znaczy ze czlowiek nie jest odpowiedzialny ani dorosly, wiec za rzeczy doroslych sie brac nie powinien, a przynajmniej nie bezmyslnie.
A po 3cie... Wiesz jak ginie najwiecej ludzi w europie??? nie przez wypadki samochodowe czy morderstwa, tylko wlasnie przez aborcje. co roku w ten sposob zabijanych jest kilka milionow dzieci. MILIONOW.
ale przepraszam jesli cie urazilam, ale wydaje mi sie ze troche malutko o tym wiesz.
Sarah- Liczba postów : 764
To samo chciałam napisać, patrząc na ten temat! Wyjęłaś mi to z klawiatury.Sarah napisał:
Zanim się dowiedziałam, na czym polega aborcja, jak się ten zabieg przeprowadza, byłam za.
Teraz jestem przeciw. Może łatwo mi o tym mówić, bo problem mnie nie dotyczy. Ale po tym, gdy dowiedziałam się, jakie są sposoby na usunięcie dziecka... Rany... To nie jest straszne, okropne, przerażające. To coś o wiele więcej. Zwykłe zabójstwo. Bo to dziecko się broni, ucieka. To nie jest jakiś tam twór, który nic nie czuje i któremu wszystko jedno, czy żyje, czy nie.
Chociaż dzieci z gwałtów to dla mnie temat nadal otwarty. I myślę, że w sprawach tak ekstremalnych, jak tej dziewięcioletniej dziewczynki, powinno się na aborcję zezwolić. Bo ona nie jest zupełnie niczemu winna, nie ponosi żadnej odpowiedzialności.
A jak ktoś jest starszy... Zawsze można zostawić w szpitalu.
Łatwo mi mówić, bo mnie problem zupełnie nie dotyczy... Ale, kurczę, tak uważam.
kToSiEk- Liczba postów : 939
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Strona 2 z 3
Pozwolenia na tym forum: