Aborcja... Pozwolić czy zakazać..?
+19
Mia
Laffy
Dorota_Girl
Lockit
naciak
`Syll
Rose
Olusia:*
2P
Łosiu
Nicole91
mysweettime
PatsyGirl
kToSiEk
Shout
Joo
Sheemeka
Mrs White
moniavelsara
23 posters
Strona 3 z 3
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Aborcja... Pozwolić czy zakazać..?
Właśnie, co ona mogła na to poradzić, że ma niewyżytego ojczyma?! Przecież takie dzieci to, po pierwsze, jeszcze niewiele rozumieją, a po drugie, jak płód może się w dziecku prawidłowo rozwijać? W takich przypadkach jestem za - to zagraża nie tylko życiu matki, ale i tego nienarodzonego dziecka.kToSiEk napisał:Chociaż dzieci z gwałtów to dla mnie temat nadal otwarty. I myślę, że w sprawach tak ekstremalnych, jak tej dziewięcioletniej dziewczynki, powinno się na aborcję zezwolić. Bo ona nie jest zupełnie niczemu winna, nie ponosi żadnej odpowiedzialności.
Joo- Liczba postów : 3775
Wiem, wiem... Może tak: źle dla całej trójki. I właśnie dlatego w takich przypadkach jestem za aborcją.
Joo- Liczba postów : 3775
Ja ostatnio widziałam w wiadomościach dziewczynę ( 14 letnią ) która nie chciała oddać swojego dziecka i uciekła z nim ze szpitala, ale ja znaleźli. Widać jak je kochała i mimo młodego wieku wiedziała, że to część jej i nie może go zabić lub oddać...
Też o tym słyszałam.
kToSiEk- Liczba postów : 939
Ja również jestem za aborcją tylko wtedy, kiedy ciąża zagraża życiu lub jest wynikiem gwałtu.
Wiecie co mnie zawsze zastanawia? To, kim byłyby te dzieci. Możliwe, ze urodziłby się drugi Hitler, ale możliwe również, że nie byłoby już wielu chorób. Gdyby matka dokonała aborcji Thomasa Alvy Edisona, to nie wiadomo, czy mielibyśmy dziś prąd. Właśnie dlatego jestem przeciwna temu. Bo nie wiadomo, czy nie byłoby dziś po stokroć lepiej...
Wiecie co mnie zawsze zastanawia? To, kim byłyby te dzieci. Możliwe, ze urodziłby się drugi Hitler, ale możliwe również, że nie byłoby już wielu chorób. Gdyby matka dokonała aborcji Thomasa Alvy Edisona, to nie wiadomo, czy mielibyśmy dziś prąd. Właśnie dlatego jestem przeciwna temu. Bo nie wiadomo, czy nie byłoby dziś po stokroć lepiej...
ultraviolet- Liczba postów : 2002
Ja uważam, że aborcja powinna być zakazana w stu procentach. Jeżeli ktoś jest na tyle dorosły żeby uprawiać seks to powinien także być na tyle odpowiedzialny aby ponieść tego skutki. Ja nie umiałabym zabić człowieka, a w szczególności własnego dziecka.
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Strona 3 z 3
Pozwolenia na tym forum: